Har du hängt vid bardisken på Restaurang Pane Vino på Söder och satt upp en fot på det långa, mässingblanka fotstödet, eller har du vilat ut i den stora, smidda spektakulära soffan mellan fakulteterna på KTH? Kanske har du kikat in i utställningsmontrarna på Stockholms slott, lagt din hand på en lejdare på Nosh n` Chow eller bara beundrat de vackra kopparspirorna på Hammartorp. Då har du sett, berört och säkert berörts av det fina hantverket. Allt skapat här av oss på Ambolt smide

 • Inredning
  Vi tillverkar och monterar inredning som smidesmöbler, köks och barinredningar, bardiskar, barfronter, fotstöd, glashållare, skåp, hyllor, armaturer, och mycket mycket mer till bl.a hotell&restauranger, köpcentrum, butiker, kontor m.fl.
  Vi är nu klara med smidesinredningen till Signalfabriken i Sundbyberg där ett nytt The Public slagit upp portarna, där finns det smide i olika slag att titta på som barfronter, fotstöd, armaturer, glashållare, kopparbeklädd vedeldad ugn, entresolplan, trappor, räcken, hyllor, skåp mm.
  Vi har under vintern levererat inredningen till Pane Vino`s orangeri, här kan man njuta sommar som vinter.

  Just nu: Ett stort restaurangprojekt i Täby Centrum ser till att dagarna bara "flyger fram" här på Ambolt.
  Välkommen med er förfrågan.
  /AMBOLT
 • Möbler
  .... ja här har ni kommit rätt om ni vill ha något speciellt tillverkat.
  Vi har en hög finishnivå på det vi ska leverera, bråkar med tiondels millimetrar för att produkten ska bli rätt och riktigt gjord.
  Då uppnås ren och skär kvalité.
  Med detta som ett riktmärke i vår produktion har vi fått tillverka möbler till bl.a Svenskt Tenn, Stockholm Slott, Senab Interiör, DAP Stockolm mfl.
  Låt oss få tillverka din drömmöbel, one-off, bara för dig!

 • Räcken/Ledstänger
  Vi måttar, tillverkar och monterar räcken & handledare som trappräcken, glasräcken, altanräcken, balkongräcken, skyddsräcken i olika miljöer, från massiva induktionsbockade specialprofiler i mässing till en enkel handledare ner till källaren i bostadshuset.
  Även förhöjningar och anpassningar av äldre räcken till dagens standard.

  Just nu: Tillverkar vi räcken i massiv brons om 60 löpmeter till en ny restaurang som öppnar till sensommaren i Täby Centrum.

  Välkommen! • Trappor
  Vi måttsätter, tillverkar och monterar trappor i smide. Olika former och material, spiral, svängd eller rak, med trä, sten, eller glas?
  Ja det är frågan...
  Vi tar fram helheten om så önskas, varmt välkommen att kontakta oss med ert projekt.

  Just nu: Trappa, det vete fåglarna!? Men denna sprithylla vi nu ska bygga ser ut som en "Fransk spiraltrappa" Kul!
 • Byggsmide
  Smidesavväxlingar och konstruktioner av olika slag. Företaget tillämpar kvalitétssystem FR2000, Svetslicens EN287-1, Heta Arbeten, Ställningsbyggnad 2-9m, Handhavande Arbetsplattform och självklart ID06.
  Välkommen med er förfrågan.
  /AMBOLT
 • Dörr/Entrépartier
  Vi måttsätter, tillverkar och monterar alla typer av dörr och entrépartier från ett tjusigt kopparparti till en enkel brandklassad ståldörr.
  Självklart ser vi till helheten med glas, beslagning och automatik.

  Just nu: Drar vi igång ett "Blåmärkt" renoveringsprojekt av stora fönsterpartier åt Pripps i Bromma.
 • Mark/Trädgård
  Vi tillverkar och monterar olika typer av mark och trädgårdssmide som konstverk, pergolas, spaljeér, barnvagnsskjul, cykelställ, kantstöd av Cortenplåt, bänkar, grillar och mer med detta, har du en idé / entreprenad?
  Välkommen med er förfrågan.

 • Grindar & Staket
  Vi måttsätter, tillverkar och monterar grindar och staket i olika stilar allt från en modern motordriven skjutgrind med vattenskuret mönster till varmsmidet och nitat smidesstaket som man gjorde förr i smedjan.
  Kanske finns ingen ritning eller klar bild på hur det ska se ut eller vilket material som är mest lämpligt?
  Vi har god känsla för färg och form, så tillsammans hittar vi en idé om hur... det ska se ut.
  Väl mött/
  AMBOLT
 • Service/Reparation
  Har ni haft inbrott? Behöver källardörren riktas? Har barnvagnen gått sönder?
  Eller har mormors gamla ljusstake gått i golvet?
  Var lugn, vi hjälper er med de flesta typer av service och reparationsuppdrag.
  På verkstan eller på plats med servicebil.
  Ambolt, till er tjänst!
 • Plåtarbeten
  Klippning, bockning, valsning, prägling, stansning, gravering, skärning, bearbetning av laser och vattenskurna detaljer i alla tänkbara material och tjocklekar.
  Rostfria tätskikt, rännor, ramper, spiskåpor, spisinsatser, plåtdekorationer, konst, beklädnader samt mängdvaror till nybyggnation som pelaromfattningar, karmomfattningar, hissfronter, plåtsmygar, hörnskydd, lister, socklar mm.

  Välkommen med din idé eller ditt projekt.
  /AMBOLT
 • Rostfritt & Marint
  Vi tillverkar och monterar allt du kan tänka dig i rostfritt som räcken & handledare, bardiskar, toppskivor, kök & restauranginredning, pushpits & pulpits, badstegar, pooldetaljer, beslag mm.
  Finish? Slipat, borstat eller polerat, valet är ditt och självklart hjälper vi dig med alla typer av reparationer på verkstan eller med servicebil.

  Väl mött/
  AMBOLT
 • Gammalt & Anrikt
  Vi har god vana att utföra arbeten i smide där speciell kompetens och vördnad är ett måste som vid ombyggnad/restaurering av en gammal byggnad eller byggnadsdel.
  Därav har vi förtjänat ramavtal med Statens Fastighetsverk, vilket vi är stolta över och vårdar ömt.
  Vi arbetar just nu med att tillverka två stycken säkerhetsmontrar till Husgerådskammaren på Stockholms Slott, inte då bara smide och lackering utan en helhet med rätt sorts glas, inredning, belysning, beslagning samt intransport. En färdig produkt helt enkelt...
  Välkommen med er förfrågan/
  AMBOLT

 • Säkerhetssmide
  Vi måttsätter, tillverkar och monterar inbrottsskydd som plåtbeklädnader, gallergrindar, fönstergaller, låsbommar, brytskydd, säkerhetsmontrar, specialanpassningar mm.
  För säkerhet och stöldskydd, kontakta oss!
 • Svarv/Fräs
  Vi svarvar och fräser detaljer till våra egna projekt och produkter samt specialdetaljer enligt era önskemål.
  Välkommen till AMBOLT.
 • Redskap/Detaljer
  Vi tillverkar de flesta typer av redskap och detaljer för era behov som vagnar, beslag, handtag, fästen, krokar, handledarkrokar, distanser, genomföringar mm. Konstsmidesdetaljer låter vi den bäste Jon Olofsson "trolla" fram.
  Som vanligt er önskan vårt uppdrag.
  Välkommen till oss!
  /AMBOLT